Előfizetői tartalom

Dúl a bankkártyacsata - Súlyos érdekek a háttérben

Turzó Ádám Pál
Év elején nagy port kavar a hír, miszerint a Visa kivonulna a magyar piacról, ugyanis a kártyatársaság számára kritikus piaci helyzet alakult ki az interchange díjak közötti jelentős eltérés miatt. A Gazdasági Versenyhivatal ez ügyben tavaly augusztusban indított eljárása még nem zárult le. "Megcsontosodott" érdekek és a lassú hatósági intézkedés, valamint a Visa egyesületi működési formájából fakadó okok miatt nem történt változás azóta sem. A kérdés az, hogy végleg megpecsételődött-e a Visa sorsa, és csak egyetlen jelentős szereplő marad-e majd az ország fizetési kártya üzletágában.

Az érdekek diktálnak a kártyapiacon. A Visa szerint piactorzulás tapasztalható Magyarországon Az előző év decemberének közepén a Visa a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának, Pleschinger Gyulának küldött levelében kilátásba helyezte a társaság kivonulását Magyarországról, mivel a cég a konkurens MasterCard magasabb interchange díjai miatt tarthatatlan helyzetbe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái