Előfizetői tartalom

Dúl a bankkártyacsata - Súlyos érdekek a háttérben

Év elején nagy port kavar a hír, miszerint a Visa kivonulna a magyar piacról, ugyanis a kártyatársaság számára kritikus piaci helyzet alakult ki az interchange díjak közötti jelentős eltérés miatt. A Gazdasági Versenyhivatal ez ügyben tavaly augusztusban indított eljárása még nem zárult le. "Megcsontosodott" érdekek és a lassú hatósági intézkedés, valamint a Visa egyesületi működési formájából fakadó okok miatt nem történt változás azóta sem. A kérdés az, hogy végleg megpecsételődött-e a Visa sorsa, és csak egyetlen jelentős szereplő marad-e majd az ország fizetési kártya üzletágában.

Az érdekek diktálnak a kártyapiacon. A Visa szerint piactorzulás tapasztalható Magyarországon Az előző év decemberének közepén a Visa a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának, Pleschinger Gyulának küldött levelében kilátásba helyezte a társaság kivonulását Magyarországról, mivel a cég a konkurens MasterCard magasabb interchange díjai miatt tarthatatlan helyzetbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés