Előfizetői tartalom

Elhozza az aranykort a Yahoo új vezérigazgatónője?

Tavaly nyár óta több mint 50 százalékkal emelkedett a Yahoo árfolyama, a szárnyalás kezdete nagyjából egybeesett azzal, hogy új vezérigazgatót, a versenytárs Google-től érkező Marissa Mayert nevezte ki vezetőjének a társaság. Az elmúlt éveket sorozatos vezetőváltások jellemezték, de most úgy tűnik, hogy az új vezetőről elhiszik a befektetők, hogy meghozhatja a régóta várt fellendülést a Yahoo-nál. Marissa Mayer számos, a költség csökkentését és a hatékonyság növelését célzó lépést tett, de miközben a részvényárfolyam szárnyal, a növekedési sztori igazából még nem indult el. A részvények árazása a szektortársakhoz képest magas, a kérdés az, hogy érdemes lehet-e még ekkora emelkedés után beszállni a papírokba.

Fordult a kocka. Elszállt az árfolyam Hatalmas fordulatot vett a Yahoo árfolyama a tavalyi év közepén, amikor a társaság kinevezte új vezérigazgatóját a Google-től igazolt Marissa Mayer személyében. Az elmúlt években már-már megszokottá váltak a vezetőváltások a cégnél, Marissa Mayer kinevezését azonban mégis örömmel fogadta a piac, a Yahoo részvényei azóta több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés