Előfizetői tartalom

Új szó robban be a köztudatba - Jön a magyar mobiltárca

Turzó Ádám Pál
Az érintésmentes mobilfizetést lehetővé tévő mobiltárca tesztelése idén nyáron indul el Magyarországon, az alkalmazás segítségével a plasztikokat egyetlen helyen, egy okostelefonban elhelyezve lehet majd tárolni. Így a különböző bankkártyákat, kuponkártyákat, beléptetőkártyákat, pontgyűjtőket, illetve akár a bérleteket és jegyeket is virtualizált formában, érintésmentes fizetésre és belépésre is lehet majd használni. Az infrastruktúra kellően fejlett az induláshoz, a mobiltárca üzleti modelljét azonban még csiszolgatják. A projektet vezető Mobiltárca Szövetség szerint a fizetési piac szereplőit a közös ellenség, a készpénz egy oldalra állítja.

Magyarországon is lesz mobiltárca Az NFC (érintésmentes fizetést lehetővé tévő) technológia telefonba építésével egy ügyfél összes bankkártyája egyetlen eszközzel helyettesíthetővé válik. Az így virtualizált bankkártyákkal érintésmentes fizetést is lehet végezni, emellett hűségkártyákat, kuponkártyákat, beléptető-kártyákat és akár bérleteket, és jegyeket...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái