Előfizetői tartalom

Az informatika garantálhatja a biztosítók túlélését

Az informatikai újdonságok a biztosítói szektor működését is alapjaiban változtatják meg, az IT-igazgatók egyre fontosabb szerepet töltenek be a menedzsmentben. Az adminisztratív és ügyfélkapcsolati, vagy éppen operatív folyamatokat hatalmas adattárházak, alaprendszerek, portálok és egyéb technológiák támogatják, amelyek hatékony üzemeltetésével teljesítményjavulást és megtakarításokat is el lehet érni. Az egzotikusnak számító online megjelenési kezdeményezések, a kárfelmérést támogató eszközök, adatelemzési eljárások bevezetése is stratégiai fontosságú kérdés lehet egy biztosítónál. A témáról Végh Istvánt, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettesét kérdezte a Portfolio.hu.

Portfolio.hu: Milyen területeken segítik leginkább az új informatikai megoldások egy biztosító tevékenységét? Végh István: Ma már nincs olyan terület, ahol az informatika ne járulna hozzá egy biztosító tevékenységéhez. Akár a biztosító operációs működését vizsgáljuk, akár a szolgáltatási, adminisztrációs területeket, akár a sales tevékenységet vagy az ügyfélkiszolgálást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés