Előfizetői tartalom

Az informatika garantálhatja a biztosítók túlélését

Turzó Ádám Pál
Az informatikai újdonságok a biztosítói szektor működését is alapjaiban változtatják meg, az IT-igazgatók egyre fontosabb szerepet töltenek be a menedzsmentben. Az adminisztratív és ügyfélkapcsolati, vagy éppen operatív folyamatokat hatalmas adattárházak, alaprendszerek, portálok és egyéb technológiák támogatják, amelyek hatékony üzemeltetésével teljesítményjavulást és megtakarításokat is el lehet érni. Az egzotikusnak számító online megjelenési kezdeményezések, a kárfelmérést támogató eszközök, adatelemzési eljárások bevezetése is stratégiai fontosságú kérdés lehet egy biztosítónál. A témáról Végh Istvánt, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettesét kérdezte a Portfolio.hu.

Portfolio.hu: Milyen területeken segítik leginkább az új informatikai megoldások egy biztosító tevékenységét? Végh István: Ma már nincs olyan terület, ahol az informatika ne járulna hozzá egy biztosító tevékenységéhez. Akár a biztosító operációs működését vizsgáljuk, akár a szolgáltatási, adminisztrációs területeket, akár a sales tevékenységet vagy az ügyfélkiszolgálást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái