Előfizetői tartalom

Egyre több magyar fizet a titokzatos kóddal

A mobilfizetési megoldások tárháza rendkívüli mértékben bővül, a már lassan régimódinak számító sms-el való fizetéstől kezdve érintésmentes és QR-kódos okostelefonos tranzakciókat is lehet már kezdeményezni. Azonban míg a magyar NFC-s mobiltárca tesztelése csak idén nyáron várható, a MasterCard Mobile (MCM) QR-kódos megoldása már több mint másfél éve elérhető. A két alkalmazás azonban sokkal kevésbé vetélytársa, mint inkább kiegészítője egymásnak. Mire jó a QR-kód, és hogyan lehet fizetni vele?

Hogyan működik a QR-kódos fizetés? A kétdimenziós vonalkódok, a QR-kódok (Quick Response - gyors válasz) egy egyszerű okostelefonos alkalmazás és a beépített kamera segítségével olvashatók, kisebb mennyiségű adat tárolására alkalmasak, és a mobil fizetésekben könnyen alkalmazható megoldást nyújtanak. Az okostelefonnal rendelkező ügyfelek iOS, Android és Windows Phone...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés