Előfizetői tartalom

Hatósági ára lesz a PB-gáznak is

Portfolio
A földgázellátásról szóló törvény módosítása értelmében a PB-gázzal kapcsolatos hatósági feladatokkal bővült a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tevékenységi köre. Az Országgyűlés által 2013. június 3-án elfogadott törvénymódosítás 2013. július 1-től hatósági árassá tette a lakossági vezetékes PB-gáz szolgáltatást, a 11,5 kg-os palackos PB-gázt és a tartályos PB-gázt. A díjcsökkentés a lakossági felhasználókon túl a 11,5 kg-os palackos PB-gáz esetében a kis- és középvállalkozásokra is kiterjed - olvasható a MEKH közleményében.

A vezetékes PB-gáz szolgáltatás, a 11,5 kg-os palackos PB-gáz és a tartályos PB-gáz hatósági árassá tétele a Kormány 2013. január 1-jei rezsicsökkentése nyomán merült fel. A földgázellátásról szóló törvény módosításával a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tevékenységi körébe rendelt a jogalkotó egyes PB-gázzal kapcsolatos hatósági feladatokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés