FONTOS Orbán Viktor: nem csak az EU-val tárgyal Magyarország forrásokról
 
Előfizetői tartalom

Gázforradalom söpörheti el a kőolajat

Portfolio
Nemsokára gázhajtású autóval és busszal utazunk, az árukat pedig többségében gázhajtású vonatokon és hajókon szállítjuk majd? Nem lehetetlen, sőt a csillagok szerencsés együttállása esetén a gázüzem 1-2 évtized alatt elterjedhet, főként Európában és az USA-ban hódíthat gyorsan a most még egzotikusnak tűnő hajtásmód, áll a Citi elemzésében. A gázforradalom a közlekedésben éreztetheti hatását a leggyorsabban, a gáz felhasználásának elterjedését nagyban segítheti új mezők feltárása és nyersanyag árának további csökkenése. Az elmúlt hónapok eseményei alapján akár a korábban vártnál jóval gyorsabb lehet a gazdaság átállása kőolajról földgázra.

Jöhet a gázforradalom?. Az utóbbi pár évben a kőolajtól látványosan elmaradt a gáz árának emelkedése, ami a palaforradalom hatására jelentkező kínálati többletnek köszönthető. Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy a következő évtizedekben egy olyan forradalmi változásnak legyünk szemtanúi, amire legutóbb bő 50 éve volt példa utoljára. A változást nem csak a gáz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái