Előfizetői tartalom

Szárnyak nélkül a Magyar Sólyom - Nem kell az új Malév?

Lassan egy kézen már nem tudjuk megszámolni, hogy a Malév tavaly februári csődje óta hányszor röppent fel a hír, hogy bizonyos érdekcsoportok egy új, magyar, nemzeti légitársaságot hoznának létre. A hétvégén egy új cégbírósági bejegyzés nyomán ismét a fókuszba került az ügy: a hírek szerint a különleges névválasztású Sólyom Hungarian Airways közel-keleti befektetői háttérrel akár már idén augusztusban elindulhat. Azt egyelőre nehéz kizárni, hogy a prémiumként hirdetett légitársaság valóban elinduljon, sikeres működését azonban több tényező is megkérdőjelezi.

Mitől nemzeti a nemzeti légitársaság? A nemzeti légitársaság elnevezés alatt sokan többféle dolgot értenek, a közkeletű értelmezés szerint azonban jó lenne, ha Magyarország ismét rendelkezne egy "saját" légitársasággal, amellyel a Malévhoz hasonlóan átszállások nélkül repülhetnénk, akár távoli célpontokra is. Az elnevezés arra az időszakra nyúlik vissza, amikor...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái