Előfizetői tartalom

Bajban az Apple? - Zuhan a nyereség (2.)

Portfolio
Mérsékelt emelkedést mutatott az Apple árfolyama tegnap, a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy a társaság közzétette második negyedéves gyorsjelentését. Az amerikai technológiai óriás az elemzői várakozásokat felülmúló számokat közölt annak köszönhetően, hogy az iPhone értékesítései a vártnál erősebbek voltak. Az árfolyam közel 4%-ot emelkedett zárás után. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A vártnál több iPhone-t adott el a második negyedévben az Apple, viszont negatív, hogy az átlagos értékesítési ár több mint 30 dollárral csökkent egy negyedév alatt. - Az iPad értékesítései estek az előző év azonos időszakához viszonyítva. - Az Apple bevételei alig 1%-kal emelkedtek év/év alapon, eredményszinten viszont közel 20%-os csökkenésről számolt be a társaság. - A profitráták csökkennek, a bruttó fedezeti szirnt ötödik negyedéve esik sorozatban. - A készpénzállomány tovább bővült, a negyedév végén már meghaladta a 146 milliárd dollárt. - A folyó negyedévre a menedzsmnent az elemzői konszenzusnál alacsonyabb bevételt vár.

Zuhan a nyereség A meglehetősen pesszimista elemzői várakozásokat minimálisan felülmúló eredményekről számolt be az Apple tegnap, a piacok zárását követően közzétett második negyedéves gyorsjelentésében: 7,47 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el, míg az elemzői konszenzus 7,26 dollár volt. A negyedévről azonban korántsem lehet azt mondani, hogy erősre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés