Előfizetői tartalom

Jogi gubanc a pénztárgépek bekötésénél: mi a végső határidő?

Portfolio
Az NGM hatályos rendelete szerint a kereskedők és vendéglátósok már nem használhatják a hagyományos, vagyis az online kapcsolatra alkalmatlan pénztárgépeiket - írja az Index.hu. A minisztérium ugyanis a kasszák NAV-hoz való bekötésének 4 hónapos csúsztatása után megtiltotta ezen gépek szeptember 1-jétől való használatát. Igaz, 30 napos türelmi időt kaptak az adóalanyok. De akkor most december, vagy szeptember vége a határidő?

Jogszabály szerint két napja már csak kézzel kitöltött nyugtákat adhatnak a hazai vállalkozások, a hagyományos kasszák használata ugyanis tiltott. Alig két héttel ezelőtt még augusztus 31-ig kellett volna minden vállalkozásnak átállnia az online pénztárgépekre, azonban a NAV harmadszor is elhalasztotta a bevezetés határidejét. Az adóalanyoknak augusztus 31-ig csak a regisztrálniuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés