Előfizetői tartalom

Bankkártya-forradalom a világban - Mi a kőkorszakba készülünk?

Turzó Ádám Pál
Négy év alatt közel harmadával nőtt az elektronikus tranzakciók száma a világban, ami sok országban forradalmi változásként jelentkezett. Magyarországon is egyre nagyobb az elektronikus tranzakciók jelentősége, ugyanakkor a havi kétszeri készpénzfelvétel ötlete a trend visszafordulásával fenyeget. Mindenütt csoportos beszedések váltják fel a csekkeket, a plasztikok még a fejlődő országokban is hódítanak. Egyre terjednek az alternatív, digitális fizetési módozatok is, amihez képest a készpénzhasználat támogatása a kőkorszakba vinne vissza.

A legújabb elektronikus fizetési módokról is szó lesz a Portfolio.hu Pénzügyi IT konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A készpénz ódivatú lesz? Míg az elmaradott és premodern gazdaságok a barter és készpénzes ügyleteken alapultak, addig a modern gazdaságok az elektronikus fizetések és elszámolórendszerek működésére épülnek. A Bank of England adatai szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái