Előfizetői tartalom

Leáll az állam? Most kell részvényt venni!

Portfolio
A republikánusoknak és a demokratáknak nem sikerült határidőre megállapodniuk és elfogadni egy kompromisszumos törvénytervezetet, ez pedig azt jelenti, hogy ha csak ideiglenesen is, de a kormányzat részlegesen leáll, erre 17 éve nem volt példa. A befektetőknek azonban nem feltétlenül kell aggódniuk, hiszen míg rövidtávon a kompromisszumkeresés turbulenciákat okoz, a leállást követő 1-2 évben kifejezetten jól teljesítenek a részvénypiacok, írja a Bloomberg.

Bár az amerikai kormányzat részleges leállása első ránézésre ijesztőnek tűnik, erre a múltban már több alkalommal is sor került, és a leállást követő hónapokban jellemzően kifejezetten jól teljesítettek az amerikai részvénypiacok. 1976 óta 12 alkalommal fordult elő, hogy a kormányzat leállt, az azt követő 12 hónapban átlagosan 11 százalékot emelkedett az S&P 500...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés