Előfizetői tartalom

Bezúzták az amerikai indexeket

Portfolio
Az amerikai piacokat ma is a költségvetésről és az adósságplafon megemeléséről szóló vita mozgatta. A szenátusban egy ideiglenes megállapodásról volt szó, a tervezet szerint február 7-ig kiterjesztenék az adósságplafont és a kormányzati leállást is feloldanák január 15-ig. Azonban bár elfogadnák a tervben szereplő határidőket, a képviselőházi republikánusok további módosításokat csatolnának a javaslathoz. Fél hat előtt néhány perccel John Boehner, a republikánusok vezetője kijelentette: nem szabad, hogy közel kerüljön az Egyesült Államok a csődhöz. A Fehér Ház azóta azonban elutasította a republikánusok javaslatát, a képvislelőház pedig ígérete szerint még ma éjjel szavazhat egy újabb tervezetről. Csalódást keltő adat is érkezet a New York-i Fedtől: a vártnál kevésbé optimisták az amerikai feldolgozóipari vállalatok. A piacok a feszült hangulatban hektikusan mozogtak, az indexek végül a negatív tartományban landoltak.

2013. október 15. 22:00 Megosztás Méretes mínusszal zártak az indexek Csúnya, közel 0,9 százalékos mínusszal zárta a kereskedést a Dow Jones index, 15168 ponton. Az S&P 500 0,71 százalékkal került lejjebb, 1698 pontra, a Nasdaq pedig 0,56 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés