Előfizetői tartalom

Megint eldurrant egy Bitcoin-lufi - Mi áll a háttérben?

Feltalálása óta hullámvölgyek és hegycsúcsok övezik a Bitcoin történetét, az elmúlt hetekben újra egy Mount Everestet hozott létre a digitális arany árfolyama. Mindenkori csúcsát megközelítve alig három hét alatt 230 dollárig ralizott a legkedveltebb virtuális pénz, a lufi azonban úgy tűnik megint kipukkant: jelenleg már csak 190 dollár körül jár a BTC jegyzése. A Silk Road FBI általi lerohanása újra a figyelem középpontjába helyezte a Bitcoint: a digitális arany új hívei repíthették egekbe az árfolyamot. A kínaiak is ráleltek a BTC-re, ami ugyancsak a buborék kialakulását segítette. Mi történt a Bitcoinnal?

Mi történt a Bitcoinnal? A virtuális készpénz a most látható buborék előtt legutóbb idén áprilisban futott csúcsra. Akkor az év eleji 13 dollár körüli árfolyamról 266 dollárig ralizott egyre gyorsuló ütemben, majd hirtelen 50 dollárig zuhant. Ezt követően is változékony maradt a szuperpénz árfolyama, de az áprilisihoz hasonló újabb csúcs felé október elején,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés