Előfizetői tartalom

Nagyot ugrott hirtelen a Nokia - Mi történt?

Az elemzői várakozásoknál gyengébb negyedévet zárt a Nokia a bevételek tekintetében. A profit azonban kisebb pozitív meglepetést okozott, hiszen az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 1 centes nyereséget ért el az egy részvényre jutó eredmény tekintetében, miközben a konszenzus alapján a piacok nullszaldós negyedévre számítottak. A Nokia részvényei 7%-os pluszba ugrottak a negyedéves gyorsjelentésre. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Közel 20%-kal csökkentek a harmadik negyedévben a Nokia bevételei, viszont eredményszinten jelentős javulásról számolt be a cég. - 8,8 millió okostelefont adott el a negyedévben a Nokia, ami kevesebb, mint ahány iPhone-t eladott az Apple egy hétvége alatt az új készülékek piacra dobásakor. - Bár az okostelefon értékesítési volumene emelkedik, az átlagár, ami így is a töredéke az iPhone árának, tovább csökken. - Lezárult a NSN felvásárlása. - A Nokia készpénzállománya jelentősen csökkent a negyedévben az NSN felvásárlása miatt, de a készülékgyártás eladásával jelentős összeghez jut a Microsofttól.

Csökkennek a bevételek Tovább zuhantak a harmadik negyedévben a Nokia bevételei, miután minden üzletága gyengébben teljesített, mint az előző év azonos időszakában. A mobilgyártás, amely a közeljövőben a Microsofthoz kerül felvásárlásnak köszönhetően, 19%-os bevételcsökkenést könyvelt el, a navigációs szolgáltatásokból pedig 20%-kal kevesebb bevételre tett szert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés