Előfizetői tartalom

Menekülj, ha jön a tapír!

Az idei év tőzsdei sztoriját egyértelműen a bőséges likviditás jelentette/jelenti, a FED azonban előbb-utóbb elkezdi elzárni a pénzcsapokat. A legfrissebb információk alapján erre valószínűleg hamarosan sor is kerülhet, ami akár egy komolyabb fordulatot is hozhat a világ tőzsdéin. Ha ez bekövetkezik, a befektetők fókuszába kerülhetnek a csökkenő profit várakozások, illetve a már alacsonynak egyáltalán nem nevezhető árazási szintek, ami tovább fokozhatja az eladói kedvet.

A Fed eszközvásárlási programjának lassítása (tapering) előbb-utóbb biztosan elindul, ráadásul a legfrissebb információk szerint inkább előbb, mint utóbb, legalábbis a legutóbbi Fed ülés jegyzőkönyve erre utal. A friss piaci konszenzusok már jövő március körüli visszafogással kalkulálnak (azaz a január-februárra várható újabb amerikai költségvetési viták piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés