Előfizetői tartalom

Ki irányítja igazából az "okosvilágot"? (Interjú)

Mobilitás, felhő, közösségi média, big data - ezek azok a trendek, amelyek az elmúlt években valóságos forradalmat indítottak el a technológia világában. Ami a legnagyobb mértékben befolyásolta a fejlődést, hogy a technológia "demokratizálódik", így most már az egyéni fogyasztókhoz jutnak el először a legkorszerűbb eszközök és ezzel megváltozott a fejlesztés iránya is - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak adott interjújában Papp István, a Microsoft ügyvezető igazgatója. A következő nagy kitörési pont az üzleti intelligencia és a "big data" hasznosítása lehet: a magunk mögött hagyott adatokból számos következtetést vonhatunk le a saját életvitelünkkel kapcsolatban is. A Nokia felvásárlása stratégiai döntés volt a Microsoft részéről, Steve Ballmer utódja pedig olyan személy kell, hogy legyen, aki megérti a "konzumerizáció" létfontosságát.

Portfolio.hu: Az elmúlt években a technológia szektorban forradalmi változások zajlottak. Az okostelefonok és a táblagépek megjelenése elhozta a mobilizáció korát, a felhő alapú szolgáltatások új távlatokat nyitottak, a közösségi média megjelenése pedig nyitottabbá tette a világot. Ön szerint mi volt a legnagyobb jelentőséggel bíró változás az iparágban? Papp István:A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés