Előfizetői tartalom

Mennyit ér valójában a Bitcoin?

Turzó Ádám Pál
Az utóbbi időben egyre többen beszélnek lufiról a Bitcoin kapcsán, sokak szerint túlértékelt a legkedveltebb virtuális pénz. Alan Greenspan korábbi Fed elnök szerint például a Bitcoinnak nincs belső értéke. A Bank of America elemzői viszont úgy gondolják, hogy igenis léteznek olyan fundamentumok, amelyek alapján megbecsülhető a Bitcoin fair értéke. Szerintük az 1300 dolláros Bitcoin árfolyam lehet hosszabb távon fenntartható szint. Számításukhoz a virtuális pénz elszámolási egységként és értéktárolóként betöltött funkcióinak becsült értékét vették alapul.

Mennyire lufi a Bitcoin? A Bitcoin fair értékének meghatározására a Bank of America Merill Lynch elemzői egy olyan modellt dolgoztak ki, amely erős feltételezéseken alapul, de támpontot adhat arra vonatkozóan, mekkora a Bitcoin belső értéke. Alan Greenspan elismert közgazdász és korábbi Fed elnök szerint a Bitcoinnak nincs belső értéke, legalábbis neki "nem sikerült annyira...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái