Előfizetői tartalom

Megviseli a Samsungot az okostelefon-háború (2.)

Portfolio
Nyomot hagyott az Apple-lel folyatott harc a Samsung erdményein a negyedik negyedévben, a dél-koreai mobilóriás profitja csökkent a szeptember-decemberi időszakban az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel a kilenc negyedéve tartó emelkedő trend tört meg. A működési eredmény szintjén az elemzői konszenzustól elmaradó számot közölt a cég, ami részben azzal indokolható, hogy az év végén kifizetésre került bónuszokat alulbecsülték az elemzők. A főbb pontok: - 5%-kal növekedett a Samsung negyedik negyedéves bevétele év/év alapon, ami 2011 harmadik negyedéve óta a leglassabb dinamika. - A működési eredmény csökkent, amire kilenc negyedéve óta nem volt példa. - 91 millió okostelefont adhatott el a Samsung az időszakban, ami 4%-os növekedésnek felelne meg a harmadik negyedévhez képest. - A Galaxy S4 értékesítései csökkenhettek az erős piaci verseny közepette. - Továbbra is a mobilgyártás a fő profit driver, ami a cégszintű működési eredmény háromnegyedét adhatta a szeptember-decemberi időszakban.

Csalódást okozott a Samsung Minden téren az elemzői várakozásoktól elmaradó számokat közölt a Samsung ma reggel, amikor szokásához híven előzetesen közzétette számait a lezárt negyedévre. A dél-koreai mobilpiaci óriás bevételei 5,3%-kal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami 2011 harmadik negyedéve óta a leglassabb növekedési ütem. Az elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés