Előfizetői tartalom

Jönnek az okosautók - Újra összecsap az Apple és a Google

Az autóiparban folytatódik az Apple és a Google párharca, így a jövőben könnyen lehet, hogy nem csak azt kell eldöntenie a vásárlónak, hogy iOS vagy Android alapú készüléket vág zsebre, vagy épp csúsztat a táskájába, hanem azt is, hogy a gépjárművének telekommunikációs, navigációs és szórakoztató-rendszerét melyik operációs rendszerre bízza. A képlet ugyanakkor nem ilyen egyszerű, a két titán autóipari előretöréséhez a nagy öregnek, a Microsoftnak is lesz egy-két szava, arról nem is beszélve, hogy új belépőként a Nokia is helyet követel magának a nagyok táborában. A tét hatalmas, aki kimarad az egészen biztos, hogy lemarad. Tudják ezt az autógyártók is, akik vérmérsékletüknek és jövőbeni céljaiknak megfelelően azonnal lepaktáltak a technológia szektor valamelyik óriásaival, és akad közöttük olyan is, aki egyszerre több vasat tart a tűzbe. A felbolydulást látva pedig a beszállítók sem tétlenkednek és a kínálkozó lehetőséget megragadva igyekeznek minél hamarabb reagálni az új kihívásokra.

Igába hajtják az autóipart a technológiai óriások. Új hadszíntéren csap össze az iOS és az Android A Google a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) bejelentette, hogy felveszi a kesztyűt az Apple-el, és az általa fejlesztett operációs rendszerrel, az Androiddal betör az autóiparba. A technológiai óriás ezzel új hadszínteret nyit az Apple által fejlesztett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés