Előfizetői tartalom

Az év slágere - Nyugdíj és adókedvezmény egyszerre

Új reménycsillag tűnt fel év elején a magyar biztosítók és a jövőbeni nyugdíjasok borús egén. Január 1-jétől ugyanis ismét jár adókedvezmény az életbiztosítások egy részéhez, mégpedig a nyugdíjcélúakhoz. A befizetett biztosítási díj 20%-ára rúgó éves kedvezményt nem az ügyfél pénztárcáját, hanem a biztosítónál lévő megtakarítását, vagyis későbbi, nyugdíjas jövedelmét gyarapítja hozammal növelten. A Portfolio.hu által megkérdezett biztosítók mindegyike nagy fantáziát lát az új lehetőségben, hiszen ezzel a meglévő nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségekkel (NYESZ, önkéntes pénztár) megegyező elbírálás alá esik az életbiztosítás. A biztosítók többsége előállt már saját termékével is.

Kedvező adóváltozás A nyugdíj-előtakarékossági számlák (NYESZ) és az önkéntes nyugdíj-pénztárak által évek óta "élvezett" adókedvezményhez segítette hozzá a biztosítási szektort a piaci szereplők lobbija 2013 őszére. Belefoglalták ugyanis a nyugdíjbiztosítások 20%-os adókedvezményét az szja-törvénybe, és a változás január 1-jével hatályba is lépett. A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái