Előfizetői tartalom

Lejárt a pénztárcák ideje - Hamarosan mobillal vásárolunk

A vérbeli "geekek" által régóta várt érintésmentes mobilfizetés Magyarországon egyre közelebb áll az éles induláshoz, a MobilTárca pilotprogram már tavaly nyár óta tart. A jól használható, izgalmas alkalmazás technikailag jól működik, széles körű elterjedésének záloga azonban az érintésmentes POS-terminál hálózat minél gyorsabb növekedése. Az is fontos lesz, hogy hány bank csatlakozik még a programhoz, és hogy az indulásra melyik mobilokkal lesz kompatibilis a tárca. Ha már nem csak furcsa unikum lesz a mobilfizetés, akkor talán a kissé kínos pénztári élmények is elmaradnak majd. A Portfolio.hu is kipróbálta, milyen a tárca a gyakorlatban.

Már Magyarországon sem fikció a bolti mobilfizetés, vagyis amikor egy alkalmazással és egy mobiltelefonnal helyettesíthetővé válnak a bankkártyák. A MobilTárca azonban ennél is többet tud: a kupongyűjtők, céges belépőkártyák és később akár az okmányok, közlekedési bérletek, jegyek és koncertbelépők is a mobilokba költözhetnek. A mobiltárcával a PayPass-bankkártyákhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés