Előfizetői tartalom

Így uralja a Google a világot - Mindannyian rabszolgák leszünk?

Fekete Beatrix
Valószínűleg annak idején még a Google alapítói sem gondolták, hogy a kis egyetemi projektjükből az internet világának egyik legbefolyásosabb vállalata lesz néhány év leforgása alatt. A Google lassan az egész életünket behálózza szolgáltatásaival: meghódította a mobilpiacot az Androidnak köszönhetően és már olyan területeken próbálkozik, mint az autóipar, a robotgyártás, a mesterséges intelligencia, vagy a háztartási eszközök. A cég hihetetlen sikersztoriját bevételre tudta váltani, a profitja felrobbant, tízmilliárd dolláros nagyságrendű nyereséget termel éves szinten. Ezzel párhuzamosan a részvények árfolyama is szárnyalt, a 2004-es tőzsdére lépés óta közel a 14-szeresére emelkedett. De vajon érdemes még beszállni befektetőként a részvényekbe?

Így kezdődött.... Így született meg a Google A Google története 1996-ban kezdődött a Stanford egyetemen két PhD-hallgató, Larry Page és Sergey Brin kutatási projektjeként. Miközben az internetkorszak hajnalán a hagyományos keresők a találatokat az alapján rangsorolták, hogy a keresett kifejezés hányszor jelenik meg az adott oldalon, a két diák egy teljesen más rendszerrel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái