Előfizetői tartalom

Kilinccsel előre száguld a BMW

Portfolio
A BMW a német autógyártók között utolsóként ma tette közzé első negyedéves számait, a bajorok hozták a kötelezőt, nagy meglepetés nem született a várakozásokhoz képest. Arról már a korábbi híradásokból tudni lehetett, hogy a cég jól teljesített az autóeladások tekintetében, a fontosabb sorokon pedig az elemzői várakozásokkal nagyjából megegyező eredmények születtek. A nyitás előtt a kérdés az volt, hogy mit szólnak mindehhez a befektetők, azóta kiderült: semmit, az árfolyam nem változott érdemben. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: Pozitívumok: Jól teljesített a BMW-csoport az eladások tekintetében; az árbevétel, az üzemi eredmény és a nettó eredmény növekedett év/év alapon; az üzemi és a nettó eredmény soron sikerült meghaladnia a cégnek az elemzői várakozásokat; a menedzsment szerint tarthatók az idei évre vonatkozó eredménycéljaik, véleményük szerint ismét rekord értékesítés születhet, ami azoknak az új modellnek lesz köszönhető, amit a társaság az elkövetkezendő szűk 1,5 évben fog bemutatni; az üzemi marzs 11,9 százalékos volt csoportszinten. Negatívumok: Az árbevétel elmaradt az elemzői várakozásoktól; a termékfejlesztés és a termelés bővítése miatt az árbevétel bővülésével a költségek is megugrottak.

Hozta a kötelezőt a BMW A többi német autógyártóhoz hasonlóan a BMW is erősen kezdte az évet, több mint 487 ezer gépjárművet értékesített az első három hónapban a nemzetközi piacokon, ami közel 9 százalékos növekedést jelentett. Ebben az ázsiai régió játszotta a kulcsszerepet, Kínában és Japánban több mint 25 százalékkal több autót értékesítettek az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés