Előfizetői tartalom

Menekülhetnek Putyin elől a kártyatársaságok

Portfolio
Belenyúlt a darázsfészekbe a MasterCard és a Visa, amikor amerikai nyomásra márciusban ideiglenesen leállították két orosz oligarcha bankjánál a kártyás fizetéseket. Vlagyimir Putyin orosz elnök akkor azt ígérte, hogy saját, orosz kártyás fizetési rendszert hoznak létre erre válaszul. Hétfőn jogszabályba is foglalták az ígéretet, a kártyatársaságoknak pedig körülbelül 3,8 milliárd dollárra lesz szükségük, ha mégis maradni akarnak a piacon - írja a Guardian.

A fizetési piaccal kiemelten foglalkozunk a Portfolio holnapi Pénzügyi IT konferenciáján! Az utolsó helyek még eladók, regisztráljon Ön is! A Kreml odacsap a kártyatársaságoknak Hétfőn írták alá a Kremlben azt a törvény, amellyel a MasterCard és a Visa orosz piacon való működését nehezítik meg, és amelyben azt is rögzítik: július elsejével elindul az orosz fizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés