Előfizetői tartalom

Nem lehet majd egy évtizedre befoglalni az osztrák-magyar gázvezetéket

Portfolio
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a hosszú távú kapacitásigények elbírálásának megszüntetésére kötelezte az FGSZ Földgázszállító Zrt.-t. Az FGSZ Zrt. nem oszthatja ki akár tíz évre előre a kedvezőbb árú nyugati gázimportot lehetővé tévő Mosonmagyaróvár hálózati pontra vonatkozó kapacitásokat - olvasható a MEKH közleményében.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal hatósági eljárás keretében vizsgálta a földgáz szállítórendszeri hosszú távú kapacitáslekötéseket. Az eljárás eredményeként a Hivatal kötelezte az FGSZ Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg a Mosonmagyaróvár hálózati pontra vonatkozó kapacitás kiosztási eljárást az 2015/16, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés