Előfizetői tartalom

Fizetések: ennyire maradtunk le Európától

A hazai kártyás- és elektronikus fizetési szokások tavaly nem változtak lényegesen, ami egyben azt is jelenti, hogy továbbra is jelentős lemaradásban vagyunk Európához képest a területen. A lakossági fogyasztás csupán 13 százaléka zajlik elektronikusan, a számláinknak pedig alig negyedét fizetjük eképpen. Eközben az unióban közel háromszor magasabb mindkét arány. De nem mindenhol állunk ilyen rosszul: az átutalások területén hajszállal maradunk le uniós társainktól.

De mégis mennyire vagyunk lemaradva? A sokat ostorozott készpénzhasználat továbbra is jelentős részét teszi ki a lakossági fogyasztásnak, a vásárlások értékének csupán 13 százaléka zajlott elektronikus fizetésekkel (kártyákkal, mobilfizetési megoldásokkal). Ezzel szemben az Európai Unióban ennek közel háromszorosára tehető ez az arány. Ezen a mutatón rövid távon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés