Előfizetői tartalom

Ezt üzeni az MNB a Bitcoin-hívőknek

A virtuális pénzek kockázatosak, szabályozatlanok, visszaélések áldozatául eshetnek az ezeket használók - véli az MNB. A jegybanknál nem tartják reálisnak, hogy áttörést hoznak a fizetésekben, de legalább nem kívánják a Bitcoin és társaik halálát. Ez ugyanakkor nem sokat segít abban, hogy jogilag tisztázott, szabályozott környezetben terjedhessenek a virtuális pénzek Magyarországon.

Pilátusi hozzáállás Ahogyan a világ legtöbb jegybankja, az MNB sem tiltja meg a virtuális pénzek használatát, így a jegybank friss állásfoglalása (Jelentés a fizetési rendszerről 2014 c. tanulmányban) tulajdonképpen jó hír a Bitcoin-híveknek. A nemzetközi példák közül a legelterjedtebb gyakorlatot alkalmazták: figyelmeztetnek a virtuális pénzekhez kapcsolódó kockázatokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés