Előfizetői tartalom

Nesze neked, pénzügyi rezsicsökkentés - Ez az eredménye

Kevesebb POS-terminál, kevesebb elfogadóhely, kevesebb bankkártya, kevesebb számla, több ATM. Velősen összefoglalva így alakult az idei első negyedév a fizetési kártyáknál, vélhetően részben az ingyenes készpénzfelvétel hatására. Még szerencse, hogy az érintésmentes bankkártyák és POS-terminálok arányában dinamikus növekedés volt látható, így legalább a kártyás fizetési technológia fejlődéséről beszélhetünk. Azért pánikra nincs ok: egy kisebb, de hatékonyabb infrastruktúra is képes lehet jól kiszolgálni a kártyások igényeit. Reméljük, csak pillanatnyi megtorpanásról van szó.

Az MNB közzétette friss statisztikáit a fizetési kártyákkal bonyolított forgalomról és az ezt kiszolgáló infrastruktúráról. Mint kiderült, ezentúl féléves helyett negyedéves bontásban, azaz kétszer sűrűbben közölnek adatokat a fizetési rendszer fejlettségéről, vagyis szorosabban nyomon követhetjük a területen bekövetkező változásokat. Ugyanakkor az új forgalmi adatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés