Előfizetői tartalom

Padlóra küldték az oroszokat

Portfolio
Nagyot esett ma az orosz tőzsde az Amerika által beharangozott kemény szankciók hatására, a korlátozással érintett nagyobb vállalatok árfolyama 6-8%-os mínuszban áll. A befektetők láthatóan megijedtek, a tőkekivonás pedig az orosz-ukrán válság kirobbanását követően most ismét erősödhet, annak ellenére, hogy az orosz piac borzasztó alacsony árazási mutatók mellett forog. A magyar tőzsdei cégek közül elsősorban a MOL-nak lehet érdekes, hogy minderre hogyan reagál majd Oroszország, Putyin eddigi jelzései szerint nagy az esélye, hogy az országban működő külföldi olajcégeket valamiféle többlet teherrel sújtják, de extrém esetben működési engedélyek megvonására is sor kerülhet.

Mélyrepülésben az orosz részvénypiac Jelentős eséssel kezdte a mai napot az orosz részvénypiac, az RTS index több mint 3%-ot veszített értékéből, mellyel masszívan alulteljesíti a főbb régiós tőzsdéket. A lejtmenet oka, hogy Amerika ma reggel szankciókat vetett ki az ország számos meghatározó vállalatára, köztük több olajipari cégre. Ez most az Egyesült Államok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés