Üzlet

Egyre szebb számok a PannErgytől

Portfolio
A szezonálisan gyengébb második negyedévben a miskolci projektnek köszönhetően jelentős árbevétel-növekedésről, és csökkenő üzemi veszteségről számolt be a PannErgy. A részvényárfolyam következő időszaki alakulására várhatóan a társaság győri projektje felől érkező hírek lehetnek hatással.

Fontosabb részletek:
  • Növekvő árbevétel, csökkenő üzemi és adózott veszteség, pozitív EBITDA sor
  • A megkezdett beruházások (Miskolc II., Győr) a tervek szerint haladnak
  • A piaci szereplők elsősorban a győri fúrás eredményére várnak, mellyel kapcsolatban egyelőre nem érkezett új információ.
Növekvő árbevétel, csökkenő veszteség

Hétfőn piaczárást követően közzétette a második negyedéves gyorsjelentését a PannErgy, mely árbevétel soron a vizsgált időszakban 180 százalékos emelkedésről számolt be. A növekedés oka a miskolci projekt átadásának köszönhető, ahol a második negyedévben 268 millió forintos árbevételt realizált a társaság. A szentlőrinci értékesítés árbevétele 9, a berekfürdői 10 millió forintra rúgott, míg a PannErgy kezelésében levő ingatlanokon átfolyó bevétel 147 millió forint volt április-június időszakban.

Egyre szebb számok a PannErgytől
A vállalat Miskolcon 87,6 TJ, míg Szentlőrincen 2,3 TJ hőt értékesített, előbbi bázishoz képest 650 százalékos emelkedést (tavaly májusban lett átadva a miskolci beruházás első fázisa, a növekedés ennek köszönhető), utóbbi közel 10 százalékos visszaesést jelent.

Egyre szebb számok a PannErgytől
A közvetlen költségek 142 százalékkal emelkedtek a növekvő hőértékesítés, és az aktivált beruházások után elszámolt értékcsökkenés miatt. A közvetett költségek pedig 8 százalékkal csökkentek az egy évvel ezelőtti szinthez képest.

A társaság EBITDA soron is javítani tudott, az előző évi 123 millió forintos veszteség után ezúttal 87 millió forintos nyereséget jelentett.

A fentiek fényében a működési eredmény soron 68 százalékkal 68 millió forintra csökkent a veszteség. Az emelkedő üzemi eredményt, a növekvő pénzügyi eredmény csak részben tudta erodálni, így az adózás előtti veszteség 37 százalékkal 122 millió forintra, míg a nettó eredmény soron a veszteség 22 százalékkal 167 millió forintra mérséklődött.

Egyre szebb számok a PannErgytől
Mi a helyzet a folyamatban levő projektekkel?

Miskolcon a Belvárost és az Egyetemvárost kiszolgáló második fázis kivitelezése a végéhez közeledik, korábbi tájékoztatás szerint a fűtési szezonra átadják. A másodlagos projektekkel kapcsolatban ezúttal nem látott napvilágot újabb információ. Gödöllőn továbbra is pályázati forrásokat keres a vállalat, újabb információ ezzel kapcsolatban nem látott napvilágot. Győrött is folyik a beruházás, szintén korábbi információk szerint az első kút fúrásának eredménye augusztus második felében várható.
  

Jó irányba tart a vállalat

A szezonalitás miatt a társaság számára az első és a negyedik negyedévek erősek, míg az év másik felében gyengébb hónapok következnek. Bár a második negyedévben veszteséges volt a vállalat, az üzemi eredmény sokat javult, miután az árbevétel növekedését a költségek növekedése csak részben tudta ellensúlyozni. A miskolci második fázissal és a profitmutatókon várhatóan sokat javító másodlagos projektekkel a vállalat akár a második negyedévben is nyereséges lehet.

Bár a negyedév összességében jól sikerült, a befektetők most elsősorban a győri fúrásra fókuszálhatnak. A méreteiben a miskolci projekthez hasonló második beruházás sikeres, tervek szerinti kivitelezése javíthat a társaság megítélésén, ami a részvényárfolyamban is tükröződhet.

Egyre szebb számok a PannErgytől
A cikk szerzője kevesebb mint 0,01%-os tulajdonrésszel rendelkezik a PannErgyben.
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
bkk_busz_bkv
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
rossmann_getty_editorial