Előfizetői tartalom

Devizahitelek: olyan ez, mint amikor a medve és a nyuszi dobókockázik

Palkó István
Elsősorban azért nem csökkent az utóbbi időben a frankhitelek kamatszintje, mert korábban több kamatemelés is elmaradt - mondja Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke a devizahitelek elszámolása kapcsán. A szerdán elfogadott devizahiteles törvénybe nem nyugszanak bele a bankok, mint ahogy a kedvezményes árfolyamú forintosítás ötletét sem fogadják el, a jegybank két új eszköze viszont alkalmas lehet a forintgyengülés elkerülésére. Becsei a hitelezés és a bankszektor jövőjéről, valamint a forintosításról is kifejti véleményét interjúnkban.

900 milliárd, bűnbak, ingyen kenyér. Portfolio: Vérszegény a bankszakma tiltakozása a devizahiteles csomag ellen, a harmad ekkora veszteséget okozó végtörlesztés idején hangosabbnak tűntek. Mégis csak lehet igazság abban, amit a kormány mond, és csak azt adják vissza az adósoknak, ami visszajár nekik? Becsei András: Igenis hallatjuk a hangunkat, hiszen például a Kúria jogegységi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái