Előfizetői tartalom

Devizahitelesek: már csak ez az óriási pofon maradt hátra?

Nagy csalódás érheti jövőre a devizahiteleseket: nem a kamatemelést, mint olyat, hanem csak a tisztességtelennek nyilvánított változatát felejthetik el örökre. A hitelek kamatszintje ugyanis az elszámolás révén csak átmenetileg csökkenthető az eredeti szintre, hosszabb távon a bankok ezzel nem tudnak együtt élni. A kormány által január 1-jére ígért "fair bankrendszerről" szóló törvény tehát "átlátható és tisztességes" formában, de szinte borítékolhatóan a kamatok és így a törlesztőrészletek újbóli emelkedését fogja a rendszerbe programozni. Hogy miként, talán az lesz a legérdekesebb.

Megválaszolatlan kérdések Február végéig megkapja a pontos elszámolást a devizahitelesek döntő többsége, ezt a szerdán elfogadott elszámolási törvény és az MNB heteken belül elkészülő rendelete szabályozza. Számos fontos kérdés (a részletekről itt írtunk) azonban továbbra is megválaszolatlan, például:mikor és milyen árfolyamon forintosítják a devizahiteleket? mi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés