Előfizetői tartalom

Adóssághegyet tol maga előtt a Telekom

Nagy Viktor
Ahogy arra számítani lehetett, tovább esett a Telekom bevétele és üzemi eredménye, a vártnál azonban kisebb mértékű volt a csökkenés. A magyar operáció nem is néz ki rosszul, a mobil bevételek szépen bővülnek, a vezetékes internet és a TV szegmensben is nőtt a Telekom piaci részesedése, a macedón és a montenegrói leánycégnél (együttesen nagyjából a csoport bevételeinek hetedét adják) azonban továbbra sem látunk fordulatot. Az adósságállomány is szépen hízik, az eladósodottság alakulásában idén már nem várható fordulat. Összességében azonban szolid negyedéven van túl a Telekom, nagy meglepetést nem okozott a gyorsjelentés.

Pozitívumok: Minden fontosabb eredménysoron a várakozás feletti negyedéves számok A magyarországi vezetékes internet és TV szegmensben piaci részesedést szerez a Telekom Továbbra is tartja 2014-es tervét a menedzsment Negatívumok Az eladósodottság új csúcsra emelkedett, az év végéig további emelkedés várható A macedón és a montenegrói leánycég gyengén teljesít...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái