Üzlet

Az űrbe készül a Google

Portfolio
Nem szokatlan, hogy alaptevékenységétől teljesen más projektekbe fog a Google, és most sem hazudtolja meg önmagát az internetes keresőóriás. A NASA egyik régi légibázisát béreli ki, ami helyszínt biztosíthat a légiközlekedéssel, az űr felfedezésével és a robotikával kapcsolatos fejlesztéseknek - tudta meg az Associated Press hírügynökség.
60 éves megállapodást kötött a Google az amerikai űrkutatási hivatallal, a NASA-val, amelynek keretein belül 1,16 milliárd dollárért lízingel egy régi légibázist. A légibázis a San Fransisco-i félszigeten található, többek között golfpálya és épületek is vannak rajta a kifutópálya mellett. Az amerikai internetes keresőóriás felújítaná a három masszív hangárt, amelyek helyet adnának új projektjeinek. A felújítás 200 millió dollárba kerülhet. A Google leányvállalata, a Planetary Ventures használja majd, amelynek fő profilja az űr felfedezése, a robotika és a légiközlekedés.

Régóta ismert, hogy a Google alapítói, Larry Page és Sergey Brin élénken érdeklődnek a repülés és a világűr iránt. Nemrég kisebb cégeket vásárolt fel, amelyek a műholdas technológiákon és a robotfejlesztéseken dolgoznak.

A Google-től nem állnak távol az olyan projektek, amelyeknek látszólag semmi közük a cég alaptevékenységéhez. A cég már eddig is nagy szerepet vállalt az innovációban. Számos projektje fut párhuzamosan, amelyek között vannak olyanok, amik már inkább egy sci-fibe illenének. Ilyen az önmagát vezető autó tervezése, vagy az, hogy felvásárolt egy mesterséges intelligenciával foglalkozó céget. Októberben pedig egy olyan cégbe tett pénzt, amivel a mozikat forradalmasítaná, mégpedig olyan 3D-s technológiával, ami a virtuális valóságba helyezi a nézőket.Az más kérdés, hogy mennyit költ ezekre a projektekre a cég és mikor lesz ezekből bevétele, egyelőre inkább hobbinak tűnnek, mint a közeljövő fontos bevételi forrásának. Mindenesetre bőven van miből finanszírozni ezt, hiszen a Google masszívan nyereséges, az internetes hirdetésekből származó bevételek fedezik ezeket.
Kereskedjen Google-részvényekkel!


Az űrbe készül a Google
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
idős_nyugdíj_shutter
Ursula von der Leyen velemeny cikk digitalis atallas europai bizottsag 200219
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde