Üzlet

Az űrbe készül a Google

Portfolio
Nem szokatlan, hogy alaptevékenységétől teljesen más projektekbe fog a Google, és most sem hazudtolja meg önmagát az internetes keresőóriás. A NASA egyik régi légibázisát béreli ki, ami helyszínt biztosíthat a légiközlekedéssel, az űr felfedezésével és a robotikával kapcsolatos fejlesztéseknek - tudta meg az Associated Press hírügynökség.
60 éves megállapodást kötött a Google az amerikai űrkutatási hivatallal, a NASA-val, amelynek keretein belül 1,16 milliárd dollárért lízingel egy régi légibázist. A légibázis a San Fransisco-i félszigeten található, többek között golfpálya és épületek is vannak rajta a kifutópálya mellett. Az amerikai internetes keresőóriás felújítaná a három masszív hangárt, amelyek helyet adnának új projektjeinek. A felújítás 200 millió dollárba kerülhet. A Google leányvállalata, a Planetary Ventures használja majd, amelynek fő profilja az űr felfedezése, a robotika és a légiközlekedés.

Régóta ismert, hogy a Google alapítói, Larry Page és Sergey Brin élénken érdeklődnek a repülés és a világűr iránt. Nemrég kisebb cégeket vásárolt fel, amelyek a műholdas technológiákon és a robotfejlesztéseken dolgoznak.

A Google-től nem állnak távol az olyan projektek, amelyeknek látszólag semmi közük a cég alaptevékenységéhez. A cég már eddig is nagy szerepet vállalt az innovációban. Számos projektje fut párhuzamosan, amelyek között vannak olyanok, amik már inkább egy sci-fibe illenének. Ilyen az önmagát vezető autó tervezése, vagy az, hogy felvásárolt egy mesterséges intelligenciával foglalkozó céget. Októberben pedig egy olyan cégbe tett pénzt, amivel a mozikat forradalmasítaná, mégpedig olyan 3D-s technológiával, ami a virtuális valóságba helyezi a nézőket.Az más kérdés, hogy mennyit költ ezekre a projektekre a cég és mikor lesz ezekből bevétele, egyelőre inkább hobbinak tűnnek, mint a közeljövő fontos bevételi forrásának. Mindenesetre bőven van miből finanszírozni ezt, hiszen a Google masszívan nyereséges, az internetes hirdetésekből származó bevételek fedezik ezeket.
Kereskedjen Google-részvényekkel!


Az űrbe készül a Google
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944