Előfizetői tartalom

Ezért van óriási bajban a Quaestor!

Újabb brókercég került bajba a Hungária Értékpapír és a Buda-Cash után, azt követően, hogy a Quaestor kötvénykibocsátásért felelős cége csődvédelembe menekült, ma reggel az MNB a brókercég tevékenységét is részlegesen felfüggesztette. A Quaestor története eddig úgy tűnt két szálon fut: az egyik egy finanszírozási, likviditási probléma, a másik pedig a működésben észlelt szabálytalanságok feltárása és ennek lehetséges következményei. A 150 milliárd forintnyi fiktív kötvénykibocsátás hallatán azonban határozottan kijelenthető, az eddigi legnagyobb brókerbotrányról van szó. Ez már aligha menthető átstrukturálásokkal, eszközeladásokkal, csődvédelemmel. Ilyen körülmények között már a politika sem tud ebbe úgy beleállni, hogy egy önhibáján kívüli céget mentenek meg.
Két szálon futott a Quaestor-történetTegnap este jött a bejelentés, hogy a Quaestor kötvénykibocsátásokra létrehozott cége, a Quaestor Financial Hrurira csődvédelembe menekült, miután nagy mennyiségben akartak kötvényeket visszaváltani a befektetők. A társaság jelezte, állami segítséget kér, a csődvédelem által biztosított időszakot pedig arra akarják használni, hogy...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái