Előfizetői tartalom

Ezért van óriási bajban a Quaestor!

Portfolio
Újabb brókercég került bajba a Hungária Értékpapír és a Buda-Cash után, azt követően, hogy a Quaestor kötvénykibocsátásért felelős cége csődvédelembe menekült, ma reggel az MNB a brókercég tevékenységét is részlegesen felfüggesztette. A Quaestor története eddig úgy tűnt két szálon fut: az egyik egy finanszírozási, likviditási probléma, a másik pedig a működésben észlelt szabálytalanságok feltárása és ennek lehetséges következményei. A 150 milliárd forintnyi fiktív kötvénykibocsátás hallatán azonban határozottan kijelenthető, az eddigi legnagyobb brókerbotrányról van szó. Ez már aligha menthető átstrukturálásokkal, eszközeladásokkal, csődvédelemmel. Ilyen körülmények között már a politika sem tud ebbe úgy beleállni, hogy egy önhibáján kívüli céget mentenek meg.

Két szálon futott a Quaestor-történetTegnap este jött a bejelentés, hogy a Quaestor kötvénykibocsátásokra létrehozott cége, a Quaestor Financial Hrurira csődvédelembe menekült, miután nagy mennyiségben akartak kötvényeket visszaváltani a befektetők. A társaság jelezte, állami segítséget kér, a csődvédelem által biztosított időszakot pedig arra akarják használni, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés