Előfizetői tartalom

Ha a vezetés a szenvedélyed, ezekre a helyekre el kell jutnod!

Hámor Iván
Évek óta eltérő eredmények születnek arról, hogy melyik a világ legjobb vezetési élményét kínáló útszakasza, mind vezetéstechnikai, mind pedig környezeti szempontból. Elismert szakértőkkel közösen az Avis Autókölcsönző szakemberei különböző nemzetközi autóipari fórumok és klubok véleményei, valamint a médiában korábban megjelent információk során 25 olyan utat azonosítottak, melyek megfelelhetek ezeknek a kritériumoknak. Ezt követően egy speciális képletet alkalmazva tesztelték és sorrendbe is állították azokat. A képzeltbeli dobogó első helyén a portugáliai Pinhão-ba vezető N-222 Pesoda Régua végzett.

Az Avis Autókölcsönző szakemberei az Avis Driving Ratio (ADR) kutatóival és szakértőivel közösen egy olyan képletet (Avis Route Formula) dolgoztak ki, mely segítségével vezetéstechnikai szempontból tudományosan is tesztelhetővé vált a világ 25 legszebbnek tartott útszakasza. A fejlesztéshez felkérték a Warwick Egyetem atomfizikusát, Mark Hadley-t, aki meghatározta a tesztelendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés