Előfizetői tartalom

Láncold a karodhoz a digitális világot!

Az okosórák célja, hogy még inkább berántsanak minket a digitális világba. Ez a posztmodern korszak megállíthatatlan folyamata, a kérdés csak az, hogy a karunkra csatolt óra jelenti-e az új lépcsőt ebben. Egy biztos: nincs olyan elemi szükségünk egy okosórára, mint egy telefonra. Az ilyen termékek sorsa azon múlik, hogy tényleg képesek-e annyira kényelmes funkciókat csempészni az életünkbe, ami miatt rávesszük magunka a hordásukra. Az Apple jól tudja, hogy az emberek máig szeretnek karórát hordani, és elhatározta, hogy ő majd újra hasznossá teszi ezt a már-már ékszerré degradálódott eszközt. A képernyő előtt ülve, zsebünkben a mobillal, vajon mennyit könnyít az életünkön egy Apple Watch? Mi ennek kiderítésére felhúztunk egyet és megpróbáltuk eldönteni, hogy ez volna-e a jövő. Most nem a termék technikai bemutatása következik, hanem egy elemző szemüvegén keresztül írt szubjektív élménybeszámoló.

Órák evolúciójaA konzervatív mondás úgy tartja, hogy egy úriemberen maximum háromféle kacat lehet a ruháján kívül: Mandzsetta gomb az ingjén Jegygyűrű Karóra Ebből pedig jól látszik, hogy túl sok lehetőségünk nincsen manapság a villogásra, a karóra szerepe emiatt pedig máig kimagasló a fejlett világban. Persze a posztmodern korban a karórák már pusztán a kivagyiságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés