Előfizetői tartalom

Tényleg simán lecsapolják a számlád, ha ilyen bankkártyád van?

Turzó Ádám Pál
Egyre többször fizetünk a pénztáraknál egyetlen érintéssel, a vészmadarak azonban szívesen ijesztgetnek azzal, hogy egyszer el fogják lopni a kártyás adatainkat emiatt. Mondjuk a technológiába vetett bizalom megerősítésében nem igazán segít, hogy egy 2 perces kereséssel lehet találni olyan okostelefonos appot a Play Store-ban, amivel mi is be tudtuk olvasni egy plasztik akár visszaélésre is alkalmas adatait. Bár ez elég körülményesen működött, egy profi hacker valószínűleg nem a mobiljával és egy ingyenes alkalmazással próbálkozna. De akkor tulajdonképpen miért is lehetne, és miért teljesen felesleges az érintéses kártyák miatt aggódni? Végigjárjuk, mi igaz, és mi nem az NFC-s plasztikok körül keringő legendákból, illetve megkérdeztük a kártyatársaságokat is.

KipróbáltukEgy LG G3-as készülékkel és az első "NFC bank card reader" keresésre kidobott, Play Store-ból letölthető appal meglepően gyorsan és kényelmetlenül sok adatot kértünk le a tesztelt érintéses (azaz NFC-s) bankkártyákról. Az alkalmazás egy rövid érintés után megjelenítette: az adott kártya számát, lejárati dátumát, a kártya chipjén tárolt naplózott adatokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái