Előfizetői tartalom

Erre költenek a magyar cégek az IT-biztonságban

Portfolio
Ahogyan a világon, Magyarországon is nőtt a biztonságtudatosság a vállalatoknál, azonban ez nálunk egy alacsony bázisról való dinamikus növekedés. A magyar IT-biztonsági szoftverpiac mérete ma Magyarországon 30-35 millió dollárra tehető, és összességében 6%-os növekedési ütemmel lehet számolni a következő években - derült ki az IDC és a NetIQ által közösen tartott háttérbeszélgetésen. A két leggyorsabban növekvő piaci szegmens a személyazonosság és felhasználóhozzáférés-menedzsment, illetve a biztonság és sérülékenység-menedzsment.

Az egyes informatikai veszélyeket egy 5-ös skálán osztályozták a cégek az IDC felmérésében. Ez alapján első helyen a vírusok, a másodikon a külső támadások állnak, de már a 3. helyen áll a dolgozó és az ő figyelmetlensége miatti IT-kockázat is. 14 szempontból 11-ben az a trend, hogy a vállalatok komolyabb veszélynek érzik a különböző kockázatokat, mint egy évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés