Előfizetői tartalom

Ezt teszi a határellenőrzés az autógyártókkal

Hámor Iván
A magyar GDP-re is nagy hatást gyakorló autógyártóknak jelentős a kitettségük a logisztikai körülményeknek. Termelésirányítási rendszereik nem nagy raktárkészlettel dolgoznak, hanem a megfelelő alkatrész kellő helyen és időben történő rendelkezésre állását feltételezik. Ezt viszont befolyásolhatja az Európa egyre több országát érintő határellenőrzés visszaállítása.

Az ezredforduló előtt "természetes" volt, hogy minden határállomáson útlevél- és vámellenőrzésen kell átesni, aminek várható időszükségletét a közúti szállítmányozók be is kalkulálták a menetidőbe. Az EU taggá, majd a schengeni egyezményhez történő csatlakozás óta azonban már a szállítmányozóknak sem kell hosszas várakozásra felkészülniük az országhatárok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés