Előfizetői tartalom

Tényleg Bitcoinnal finanszírozzák az Iszlám Államot?

A nyugati világ leghatalmasabb hackercsoportjai vállvetve rontanak neki az Iszlám Államnak: az Anonymous, a Ghost Security Group, a Binary Sec és több másik hacktivista csoport is hadat üzent a terroristáknak. Akcióik során az ISIS-hez köthető weblapokat, Twitter, Facebook és e-mail fiókokat támadnak, illetve értékes adatokat gyűjtenek a titkosszolgálatoknak. Sőt, az ISIS egyik 3 millió dolláros Bitcoin-számláját is felderítették, és több olyan oldalt is eltüntettek a "sötét webről", amelyen keresztül bitcoinos adományokat gyűjtött az ISIS. Bár az ISIS finanszírozásához vajmi keveset tesznek hozzá a bitcoinos adományok, a pénzmozgatásban - így a külföldi terrorakciók lebonyolításában - már hasznos eszköz lehet a kezükben a Bitcoin.

Indul a totális anti-terrorista kiberháborúAz Anonymous egy lazán kapcsolódó, központilag nem kontrollált hacktivista csoport, amely bár általában csak alkalmi célokért és akciókért áll össze, a legnagyobb és leghatalmasabb hackerszövetségek egyike. Célpontjaik között szerepelnek nagyvállalatok, bankok, kormányzatok, vagy éppen a Ku Klux Klán, tegnap pedig a párizsi terrortámadás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés