Előfizetői tartalom

Így szervezi meg titokban a terrortámadásokat az Iszlám Állam

A véres párizsi merényletsorozat óta nyílt háború folyik az Iszlám Állam ellen, minden szinten. Hekkercsoportok Anonymus vezetésével a kibertérben indítottak támadást, sorra törik fel a Twitter-fiókokat és Snowden-botrány ide vagy oda, az lesz a következő lépés, hogy a kormányzatok még nagyobb belátást szeretnének a titkosított kommunikációs csatornákba. A digitális korszak eljöttével a közösségi média és az okostelefonok új kommunikációs platformot adtak a terroristák kezébe. Eközben a kémkedési botrány óta mi is felháborodva és aggódva szemléljük, hogy mi mindent tudnak rólunk a nagy tech-cégek és hogy abból mit osztanak meg a hatóságokkal. Tény, hogy a Facebooknak és a Google-nek védenie kell felhasználói adatait, de itt az idő feltenni ismét a kérdést, hogy ezt mikor leszünk hajlandóak beáldozni a biztonságunk érdekében.

Így üzengetnek a terroristákA digitális korszak beköszöntével a hírszerzés évek óta csendes harcot folytat a kibertérben a terrorszervezetekkel. A hatóságok folyamatos megfigyelés alatt tartják az elektronikus kommunikációs csatornákat, megnehezítve ezzel a szervezkedéseket. Ijesztő viszont, hogy a párizsi támadások mégis sikeresen lezajlottak a francia és a belga hatóságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés