Előfizetői tartalom

Itt a nagy leleplezés: ennyire volt jófej Mark Zuckerberg

Szinte teljes vagyonát felajánlja a Zuckerberg-házaspár jótékony célokra - robbant a hír bombaként a napokban. A "világ jobbá tétele", "betegségek gyógyítása", "tiszta energia", "a szegénység csökkentése", "egyenlő jogok", "erős közösségek építése", "személyre szabott oktatás" - dobálózott a szavakkal a Facebook egykori alapítója, aki egy kis kollégiumi szobából építette fel mindössze 11 év alatt a most már 300 milliárd dollárt érő vállalatát. Azonban Bill Gatesszel ellentétben nem alapítványt hozott létre a 45 milliárd dollár elosztogatására, hanem egy olyan társaságot, ami akár profitot is termelhet, vagy politikusoknál lobbizhat szabadon. Vajon tényleg annyira önzetlen lépés volt ez a nagy adakozás, mint aminek első látszik? Vagy a fondorlatos adóelkerülés a cél és az, hogy beleszólhasson a törvényhozásba?

Úgy tűnik, Mark Zuckerberg komolyan vette idén a "Giving Tuesday"-t. (Pár éve kezdett egy mozgalom elterjedni az Egyesült Államokban, ami a Hálaadást követő keddet kinevezte az adakozás napjának. A cél a jótékonyság a karácsonyi szellemében, de egyben válasz a fogyasztói társadalom két nagy "ünnepére", a Black Friday-re és a Cyber Monday-re.) A Facebook-alapító a kislánya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés