Előfizetői tartalom

Műbalhén kormány ekkorát ritkán bukik

A Volkswagen-botrány kirobbanását követően a francia kormány úgy döntött bekeményít, és átfogó vizsgálatot rendelt el, amely során több mint 100 modellnél vizsgáltak azt, hogy a valóságban milyen károsanyag-kibocsátást produkálnak. Arra viszont aligha számítottak, hogy az összes autógyártóra kiterjesztetett szúrópróbaszerű kiválasztás során a Renault is megbukik, aminek pont az állam a legnagyobb tulajdonos. De az igazi meglepetést a befektetői reakciók jelenthették, az ügy kipattanását követően ugyanis hatalmas tételekben kezdték adni a Renault-részvényeket, így eurómilliárdok égtek el néhány nap leforgása alatt. Öngól. Nem is kicsi, főleg úgy, hogy a Renault esete köszönőviszonyban sincs a németek dízelbotrányával.

Romokban az árfolyamA Renault árfolyama több mint 13 százalékot zuhant múlt csütörtök óta, amikor kiderült, hogy a francia versenyjogi, fogyasztóvédelmi és csalás elleni hivatalnak az emberei január 7-én házkutatást tartottak a cégcsoport párizsi székhelyén és két Párizs közeli fejlesztőközpontjában. A nyomozók arra utaló bizonyítékokat kerestek, hogy a francia autógyártó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés