Előfizetői tartalom

Változott, de könnyebb nem lett egyes járművek vizsgáztatása

Hámor Iván
Január elejétől megváltozott az autók vizsgáztatásának rendje. A már forgalomban levő, rendszámmal rendelkező, nem speciális járműveket ezentúl a privát - de ugyanúgy az NKH által felügyelt - vizsgabázisokra kell vinni, a hatóság telephelyeit - amiket a Kormányhivatalok üzemeltetnek - csak speciális esetekben - ez vonatkozhat az autóra, vagy az okra egyaránt - lehet igénybe venni. Budapesten két ilyen állomás van, az egyik a Mozaik utcában, a másik a Vas Gereben utcában található.

Speciális esetek alatt kell érteni pl. a külföldről "importált" járművek forgalomba helyezéséhez szükséges műszaki vizsgálatokat, de a valamilyen okból speciálisnak számító felépítménnyel ellátott járművek időszaki vizsgáját, vagy a rendszámos versenyautók esetét is. A 2016-os lebonyolítási szabályváltozások jelentős mértékben tehermentesítették a fenti két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés