Előfizetői tartalom

143 milliárd forint osztalék a magyar cégektől

Portfolio
Ha a közgyűlések is rábólintanak, akkor a hazai blue chipek kivétel nélkül magasabb osztalékot fizetnek ki idén, mint tavaly, a 15 legnagyobb tőzsdén jegyzett hazai cég pedig összesen 143 milliárd forintot fizethet részvényeseinek. A legnagyobb összeget a Mol fizeti ki, a legmagasabb osztalékhozam a Nyomda részvényeseinek jut. Most már az ELMŰ és az ÉMÁSZ osztalékfizetésének az időpontját is tudjuk, ezekkel frissítettük a táblázatunkat.

A 15 BUX-tag közül 8 jelentett már be idei osztalékfizetést (a Zwack az elcsúsztatott pénzügyi év miatt később jelentheti be). A 8 vállalat összesen 142,8 milliárd forint osztalékot fizet ki. 6 BUX-tag nem fizet osztalékot, vagy azért, mert veszteséges a működésük (és az eredménytartalék terhére sem fizetnek osztalékot), vagy azért, mert az adózott eredményt eredménytartalékba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés