Előfizetői tartalom

A nagy száguldásból összeomlás jöhet a bankok ellenségeinél

Turzó Ádám Pál
Azok az emberek, akik a hitelboomok idején felveszik az olcsó hiteleket, könnyen bajba kerülnek, amikor keményebb idők köszöntenek be. Ezzel a problémával már századok óta számolnak és küzdenek a bankok, és ezzel kell az újabban már hitelezésben is utazó fintech cégeknek is szembenézniük. Csak nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e erre, és hogy hogyan. Az üzleti modelljükből fakadóan ugyanis a jelek szerint sokkal jobban függnek a hitelezési aktivitástól, a csökkenő ciklusokba pedig bele is rokkanhatnak. Vagy elkezdenek bankként viselkedni.

Hétfőn a világ egyik legnagyobb P2P hitelezésben utazó cégénél fejek hulltak, méghozzá nem is akármilyenek: az amerikai Lending Club vezérét és 3 másik felsővezetőjét rúgták ki, mivel egy auditon kibukott, hogy trükköztek a hitelekkel. Egy 22 millió dolláros hitelportfólió egyes hiteleinél megváltoztatták a hitelfelvétel időpontját annak érdekében, hogy úgy már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái