Előfizetői tartalom

Csak az állami milliárdok tartják életben a magyar focit

Összesen mintegy 17 milliárd forintból gazdálkodott a magyar labdarúgó NB1 tizenkét csapata, legalábbis ez derül ki a kedd estig beadott céges beszámolókból. A piaci alapú működéstől továbbra is nagyon messze vannak a klubok, szinte mindenhol a tulajdonosoknak kell kipótolniuk a büdzsét valamilyen formában. Érdekesség, hogy a szezon végén kiesett Puskás Akadémia a számok alapján simán a középmezőnyben kellene, hogy végezzen, ráadásul egyedüliként tudott érezhető nyereséget felmutatni. A Ferencváros egyértelműen kiemelkedik a magyar mezőnyből a költségvetését illetően is, de a hőn áhított BL-hez lehet, hogy ez is kevés lesz.

Egymilliárdos lyuk a büdzsékbenSzokás szerint május végéig kellett benyújtani a cégeknek a 2015-ös éves beszámolójukat, ennek apropóján megint sora vettük a magyar futballklubok gazdálkodását. Először néhány általános megjegyzéssel kezdenénk a cikket, majd konkrét példákon keresztül igyekszünk bemutatni a magyar foci működését. A klubok főbb adatait az alábbi táblázatban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái