Üzlet

A nagy káoszban is erős a magyar tőzsde

Portfolio
A Brexit hatására heves eladói hullám söpört végig a tőzsdéken, a magyar eszközöket is megütötték, a BUX index azonban Európában felülteljesítőnek bizonyul. Ennek oka elsősorban az OTP relatíve jó teljesítménye a régiós és európai bankrészvények között.
Az általános tőkepiaci hangulatromlás közepette a magyar részvényeket is megtalálták az eladók, a BUX index sem tudja függetleníteni magát a negatív folyamatoktól. A budapesti tőzsdeindex 3,8 százalékot esett, ez azonban Európa szerte ma jó teljesítménynek számít, a fontosabb részvényindexek ennél mindenütt többet estek.

A nagy káoszban is erős a magyar tőzsde
A felülteljesítés elsősorban azzal magyarázható, hogy a pénzügyi részvényeket nálunk nem végezték ki, szemben Nyugat-Európával. Az OTP árfolyama reggel 8 százalékos mínuszban indított, jelenleg pedig 5 százalékos csökkenést mutat. Ez egyébként azt jelenti, hogy bár a hazai blue chipek között alulteljesítő, a régióban és a nyugat-európai bankszektorban felülteljesítőnek bizonyul.

A nagy káoszban is erős a magyar tőzsde
Ez persze nem meglepő, hiszen a Brexit legérzékenyebben a nyugat-európai pénzügyi szektort érinti, az OTP ennek a pénzügyi rendszernek közvetlenül nem képezi szerves részét. Így a magyar bankot elsősorban a globális hangulatromlás és ezen keresztül a kockázati felárak emelkedése érinti leginkább.

Az OTP mellett szól továbbá, hogy fundamentálisan továbbra is az egyik legjobb sztori a bankszektorban: a magyar makrokörnyezet alapvetően támogató, a kockázati költségek csökkennek, az orosz és ukrán operációk teljesítménye javul, az adóelvonások csökkennek.

Az OTP mellett a Molt sem tette padlóra a mai Brexit-para, 5 százalékos olajár esés mellett a régiós energiaszektorban a jobban teljesítők között van a hazai olajtársaság.

A nagy káoszban is erős a magyar tőzsde
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ferrari_getty_editorial